Bank of Dave
Bank of Dave Foto: Filmdepot

FILM Bank of Dave

donderdag 14 december 2023 20:00 tot 22:00

Wanneer een selfmade miljonair uit de arbeidersklasse van Burnley een bank voor zijn gemeenschap wil oprichten, doet de financiële elite er alles aan om dat te verhinderen.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Dave Fishwick, een succesvolle ondernemer uit de Engelse stad Burnley met een hart van goud. Hij wil zijn stadgenoten helpen door een bank op te richten. Dat geeft de lokale ondernemers meer kans op succes. Om dat voor elkaar te krijgen schakelt hij de jonge Londense advocaat Hugh in. Diens hulp is hard nodig, want de elitaire financiële instellingen in Londen hebben al meer dan honderd jaar geen nieuwe bankvergunning verleend en zijn vastberaden om Dave tegen te werken.

Cast: Rory Kinnear, Hugh Bonneville, Joel Fry

Regisseur: Chris Foggin

Jaartal: 2023

Genre: komedie, drama

Lengte: 108 min.Land: Vereningd Koninkrijk

Gesproken taal: Engels

Locatie