Olga Zuiderhoek
Olga Zuiderhoek Foto: Carine Bijlsma

Olga Zuiderhoek

vrijdag 15 december 2023 20:30 tot 22:30

Wat er ook gebeurt er klinkt muziek

Muzikaal programma van gelauwerd actrice Olga Zuiderhoek met haar favoriete muziek uit de 20e eeuw

‘Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek’ is het refrein van ‘Wintertenen, luizen en eczeem, de tyfus en de kanker en de griep’ van Ischa Meijer, Olga’s lievelingslied. Het werd de titel van dit programma van actrice Olga Zuiderhoek over muziek uit haar 20e eeuw. Ze wilde Gerard Bouwhuis voor de muziek waar het om draait: Bartók, Antheil, Andriessen, Breuker, Gershwin, Johnny & Jones en natuurlijk Stravinsky. En ze laten de doden meespelen: Gerard speelt met Willem Breuker, Olga zingt met Ischa Meijer.  Dit is totaaltheater op 5 vierkante meter: tekst, muziek en beeld, vaak grappig, soms woest makend droevig, maar hoe dan ook: er klinkt muziek! Gerard speelt en Olga vertelt waarom: “De 20e eeuw telt twee wereldoorlogen, ik heb ze beide misgelopen, hoeveel mazzel kan je hebben.” Kees Prins tekent voor de regie.

Locatie