Film The Unlikely Pilgrimage of Harold
Film The Unlikely Pilgrimage of Harold Foto: Filmdepot

The unlikely Pilgrimage

zaterdag 23 december 2023 20:00 tot 22:30

The unlikely pilgrimage of Harold Fry VK (2023)

Een oude man gaat dwars door Engeland te voet op weg naar een doodzieke vriendin en komt daarbij vooral zichzelf tegen.

Harold Fry (Jim Broadbent) heeft met zijn vrouw Maureen (Penelope Wilton) een heel normaal leven in een dorpje in Zuid-Engeland. Op een doordeweekse ochtend verlaat hij zijn huis om een brief te posten aan zijn vriendin Queenie die op sterven ligt. Hij weet dan nog niet dat hij aan een onwaarschijnlijke reis begint naar Berwick-upon-Tweed, de meest Noordelijke stad van het land. Hij heeft geen wandelschoenen, geen kaart en telefoon. Hij weet alleen dat hij door moet blijven lopen, om Queenie hoop en steun te geven. Onderweg ontmoet hij allerlei mensen met hun eigen bijzondere verhalen en sommigen lopen zelfs met hem mee omdat ze geloven in zijn doel.

The Unlikely Pilgrimage is een verhaal over liefde, hoop, vriendschap en over de kleine dingen in het leven.

Cast: Jim Broadbent, Penelope Wilton, Nina Singh

Regisseur: Hettie Macdonald

Jaartal: 2023Genre: drama

Lengte: 108 min.

Land: Vereningd Koninkrijk

Gesproken taal: Engels

Locatie