Luistercollege

vrijdag 26 mei 2023 20:15 tot 22:00

‘Zelfs 40 jaar na haar dood is het verhaal van zangeres Karen Carpenter nog zó actueel’ Op 4 februari 2023 was het 40 jaar geleden dat zangeres Karen Carpenter, 32 jaar jong, overleed aan de gevolgen van anorexia nervosa. Volgens velen bezat ze één van de mooiste stemmen uit de popmuziek. Karen bezweek echter onder de druk van haar succes. 40 jaar na haar dood komen schrijver/verteller Anne Hurenkamp en zangeres Mariske Hekkenberg met een bijzondere productie: ‘A Song For You – het echte levensverhaal van Karen Carpenter.’ Een verhaal dat door de link met anorexia nervosa en de huidige prestatiemaatschappij nog steeds indringend actueel blijkt. Op 26 mei 2023 staan ze met hun vertelcollege in het Huis van Eemnes. Schrijver/verteller Anne Hurenkamp: “We zien in de media hoe groot de druk bij jongeren is om te presteren. Om altijd de beste versie van zichzelf neer te zetten, ook op hun eigen social media-kanalen. Het levensverhaal van Karen Carpenter laat je zien dat we met elkaar eigenlijk iets anders nodig hebben. Om te worden, of om juist trouw te blijven aan wie we écht zijn. Karens liedjes, haar stem, maar vooral haar verhaal nemen je mee in dat gevoel. Zelfs na 40 jaar is het verhaal van Karen Carpenter nog zó actueel. Het laat je bovendien op een nieuwe manier kennismaken met haar muziek. Daarom is dit een voorstelling die alle generaties zal aanspreken.” Zangeres Marisk

Locatie