Friends Kitchen (Sweet and Simple)
Friends Kitchen (Sweet and Simple) Foto: Laura Blömer - Hein A.M. Klaver Kunsthandel

Beestachtig Mooi!

zaterdag 27 mei 2023 10:00 t/m zondag 4 juni 17:00

VERKOOPEXPOSITIE ‘BEESTACHTIG MOOI!’
OLIEVERF, PASTEL EN GRAFIEK VAN LAURA BLÖMER (1972 – Monrovia (Liberia))

Maak kennis met deze talentvolle hedendaagse kunstenaar. Laura Blömer studeerde in 2018 af aan de Wackers Academie in Amsterdam. Als voormalig dierenarts en nu als beeldend kunstenaar nemen dieren een speciale plaats in binnen haar werk. Ze respecteert de eigenheid van het dier en brengt dat in beeld. Onze relatie ten opzichte van dieren houdt haar bezig. In het bijzonder de tegenstrijdigheid tussen enerzijds het grootschalige gebruik van dieren en de bedreiging van hun voortbestaan en anderzijds het vermenselijken en romantiseren van dieren. In beide uitersten dreigt de identiteit van het dier verloren te gaan en zien wij het dier op de eerste plaats vanuit de mens. Ze ziet het dier op zichzelf, en brengt haar respect voor die eigenheid in beeld.Ze romantiseert niet. Katten intrigeren haar, maar ook honden, vogels, koeien, vossen, geiten en insecten. De afgelopen jaren exposeerde Laura Blömer regelmatig solo en in groepsverband. Onder andere in het Singer Museum ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Kunstenaarsvereniging ‘Laren-Blaricum’ in 2022.

Het is het respect voor het eigene van het dier dat het werk van Laura Blömer verbindt met de kunstenaars rond 1900 die wij zelf vertegenwoordigen.

Want ook menig kunstenaar rond 1900 was gefascineerd door dieren. Denk aan Theo Van Hoytema, G.W. Dijsselhof, Otto Eerelman, Jan Wittenberg en Jan Mankes. En niet te vergeten Théophile Steinlen die een meester was in het tekenen en schilderen van katten.                                                         

Wij zijn onder de indruk van de kwaliteit van haar oeuvre en tonen zo’n 40 schilderijen, pastels, lino‘s en houtsnede. U zult de katten van Théophile Steinlen naast die van Laura zien hangen, het geitje van Jan Wittenberg vindt het erg gezellig naast haar groepje jonge geiten, en ook de haan van Theo Van Hoytema kan het uitstekend vinden met de maraboes van Laura Blömer.

Wanneer?

Zaterdag 27 mei t/m maandag 29 mei (Pinksterweekend)

Zaterdag 3 t/m zondag 4 juni

Van 11 uur tot 17 uurDoordeweekse dagen op afspraak 

Laura Blömer is op zaterdag 27 en zondag 28 mei, en zondag 4 juni de gehele dag aanwezig om haar werkwijze toe te lichten.

Waar?

Hein A.M. Klaver Kunsthandel

August Janssenweg 73742 RX Baarn

www.heinklaver.nl

Wij nodigen u van harte uit deze bijzondere verkoopexpositie te komen bekijken.

Link naar info over Laura Blömer en een overzicht van haar werk op onze website:https://heinklaver.nl/blomer-laura-huidige-collectie/