Het Belinfante Quartet
Het Belinfante Quartet Foto: Fotograaf: Cosimo Beduini / www.belinfantequartet.com

Kapelconcert

zaterdag 27 mei 2023 15:30 t/m 16:45

Het Belinfante Quartet staat zowel bekend om hun oprechte interpretatie van het strijkkwartet-kernrepertoire, alswel hun levendige uitvoering van werken van minder bekende componisten. Gelauwerd door het NRC met ‘Gloeiend samenspel en experimenteerdrift’ voor haar debuut CD, tracht het kwartet dit voort te zetten met zo ook eigen arrangementen van volksmuziek.
Ze studeren aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover met Oliver Wille, en zijn ook verbonden aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Ze zijn recent geselecteerd om deel te nemen aan MUSA (European Young Musicians Soft Skills Alliance), een professioneel Europees training traject voor jonge strijkkwartetten, gefinanceerd door Erasmus+.

Het Belinfante Quartet heeft tevens deel genomen aan de SQBA Residency van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, waar het tijdens de afgelopen ‘corona’ editie mocht spelen op het concert wat wel i.v.m. restricties wel door mocht gaan, en tevens M. Wantenaar’s eerste strijkkwartet in première mocht brengen.

Locatie