Feestelijk Zomerconcert Globe Kamer Ensemble met solist

zaterdag 10 juni 2023 10:30 tot 13:06

Feestelijk Zomerconcert met solist

Op zaterdagochtend 10 juni om 10.30 vindt in Studio 8 van het MCO het zomerconcert plaats van het Globe Kamer Ensemble o.l.v. Christine Brandenburg. Ter afsluiting van het seizoen geeft dit kamerorkest een presentatie van het programma waar het afgelopen halfjaar met veel plezier aan gewerkt is.   

Traditiegetrouw werkt het Globe Kamer Ensemble aan twee concertprogramma’s per seizoen: in het najaar worden diverse concerten verzorgd in zorginstellingen in de regio. Natuurlijk komt hier veel sfeervolle Kerstmuziek aan bod.

In het voorjaar speelt het ensemble een divers programma, met een aangename mix van klassieke- en lichte muziek. Hierbij wordt altijd een professionele solist uitgenodigd. Dit jaar heeft het ensemble altvioliste Annemarie Hensens bereid gevonden om de prachtige Romanze van Max Bruch te komen spelen. Hensens studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai, en valt bijzonder op met haar intense muzikaliteit en virtuoze techniek.

Een Serenade van Mozart en Schubert’s ‘Moment Musicale’ staan ook op het programma, evenals enkele delen uit ‘Jeux’ van Bizet en Porgy and Bess van Gershwin. Toegang gratis.

 Muziek Centrum van de Omroep

Heuvellaan 33

Hilversum

www.globeckc.nl

Locatie