werk van Ellen Hofstee en Loes Koopman
werk van Ellen Hofstee en Loes Koopman Foto: Ellen Hofstee en Loes Koopman

beelden en schilderijen

maandag 12 juni 2023 13:00 tot zaterdag 8 juli 17:00

Van 12 juni t/m 8 juli 2023 zijn de beelden van Ellen Hofstee en de schilderijen van Loes Koopman te zien in galerie De Kleine Toonzaal in Huizen. De kleine toonzaal is een gerenommeerde galerie met hedendaagse kunst die elke vier weken werk toont van twee verschillende kunstenaars met verschillende disciplines. Ellen Hofstee is al 25 jaar werkzaam als beeldend kunstenaar. Ellen maakt zowel figuratieve als abstracte beelden. Het ene moment laat ze zich leiden door de vorm van de steen, laat het gewoon gebeuren en werkt zo naar het eindresultaat toe. Een andere keer bepaalt ze van tevoren wat het zal gaan worden en werkt ze naar een schets in klei om het beeld te realiseren. Op deze expositie toont zij haar abstracte beelden. Loes Koopman maakt schilderijen waarin zij bestaande ruimten zo omvormt dat ze een andere geladenheid krijgen, waarbij geheimzinnigheid en dramatiek in belangrijke mate gestalte krijgen. Zij bereikt dit door gebruik te maken van  een sterk licht/donker contrast. Het licht roept soms een sacrale sfeer op. Het kan ook zo worden dat het licht extreem wordt opgevoerd en tot lichtvorm wordt. De lichtbron hoeft niet duidelijk aanwezig te zijn. Loes werkt met acrylverf die zij in dunne lagen aanbrengt. Iedereen is van harte welkom op de opening zaterdag 17 juni om 15.00 uur.. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen. Meer info op de site


Locatie