Uitnodiging expositie Portretmeesters
Uitnodiging expositie Portretmeesters Foto: Rogier Willems

Expositie Portretmeesters

zaterdag 24 juni 2023 12:00 tot zondag 25 juni 17:00

Studio Willems nodigt je van harte uit voor de expositie Portretmeesters met werk van twintig portretschilders in opleiding. Vrij te bezoeken op 24 & 25 juni 2023 van 12.00 - 17.00 u in de Synagoge, Nieuwstraat 3, Weesp.

Portretmeesters is een unieke, tweejarige opleiding voor wie ambities heeft in het portretschilderen. Gedurende twee jaar deelt kunstenaar Rogier Willems (ruim dertig jaar werkzaam als portretschilder) al zijn ervaring en kennis met jou en leert hij je trefzekere portretten te schilderen, goed van constructie en stevig in de verf. Vanuit zijn visie, werkwijze en techniek neemt hij je ook mee in de inhoudelijke kant van het schilderproces. Rogier inspireert je een zoektocht aan te gaan naar jouw kracht en eigenheid waarmee jij als portretschilder je eigen stijl kunt ontwikkelen. Onder zijn leiding diep je je eigen mogelijkheden uit en groei je als schilder. Je leert om op een onderzoekende manier te werken en jezelf te blijven uitdagen en inspireren. 

Onder de noemer Studio Willems geeft Rogier verschillende cursussen portretschilderen; van een beginnerscursus of een weekendcursus tot een dagje schilderen in zijn atelier voor de meer gevorderde schilder. 

Rogier Willems heeft een robuuste manier van schilderen; zijn portretten zijn krachtig en geconcentreerd, met een sterk gevoel voor licht en plastiek. Hij is primair geïnteresseerd in het portret en neemt dat nogal letterlijk. De kop, de uitdrukking, de huid; dat is wat hem boeit. Al het andere is bijzaak. Een persoon schilderen is iedere keer weer een ontdekking, een verkenning van een gezicht. Dat begint impulsief maar naarmate het schilderij vordert gaat hij steeds bedachtzamer te werk. Al zoekend bouwt Willems zijn schilderijen op in vele, dikke toetsen verf. Iedere streek moet relevant zijn, een functie hebben en eigenheid bezitten.

Meer weten over de opleiding Portretmeesters of andere cursussen? Kijk op www.studio-willems.com. Studio Willems is een initiatief van Rogier Willems (artistiek leider) en Pieternel Linssen (zakelijk leider)

Locatie