Jolanda van Hattum aan het werk.
Jolanda van Hattum aan het werk. Foto: Jolanda van Hattum

Duo expositie Galerie Muiden

zaterdag 3 juni 2023

Van 3 juni tot en met 2 juli staat kleur op het menu van Galerie Muiden. Jolanda van Hattum en Stella Abraas exposeren met een duo-expositie waarbij kleurige schilderijen en spannende sculpturen elkaar uitdagen. Jolanda timmert al jaren als kunstenaar aan de weg en heeft een aantal kunstateliers opgericht waar ze les geeft. Daarnaast exposeert zij in binnen- en buitenland en heeft ze een aantal nominaties voor ‘Kunstenaar van het jaar’ op haar naam staan. De kleuren spatten van haar doeken en haar beelden zijn veelzeggend. Stella heeft zich toegewijd aan het schilderen in stippen, een kunstvorm die we kennen van de Aboriginals uit Australië. De stippeltechniek wordt gebruikt om verhalen te vertellen. De werken hebben een sterk grafisch karakter dat zich ook goed leent voor haar sculpturen.  Op zondag 4 juni is de doorlopende opening tijdens Kunststad Muiden. De kunstenaars zijn dan aanwezig om te vertellen over hun werk. Galerie Muiden, Zeestraat 40A in Muiden is iedere zaterdag en zondag geopend van 12 tot 17 uur.


Locatie