Harrie Kuyten, 'Baadsters in Kortenhoef', 1929
Harrie Kuyten, 'Baadsters in Kortenhoef', 1929 Foto: M. Feenstra

Expositie Harrie Kuyten

zaterdag 3 juni 2023 tot zondag 25 juni 17:00

Bij de zomertentoonstelling van Kunst aan de Dijk in Kortenhoef is een prachtige verzameling werk bijeengebracht van de schilder Harrie Kuyten (1883 – 1952). Te zien zijn z’n treffende portretten en naakten, strandgezichten en enkele stadsgezichten en landschappen. Kuyten was een groot colorist, liet zich inspireren onder andere in Zweden door de schilder Anders Zorn. In Nederland trof hij in de Bergense School van Leo Gestel, Jan Sluijters en Arnout Colnot medestrijders voor de moderne kunst. Het merendeel van de tentoongestelde werken is afkomstig uit particuliere collecties en wordt zelden geëxposeerd.

Locatie