de Eem te Soest
de Eem te Soest Foto: Bob Wijburg

Fietstocht “Meanderen langs de Eem”

zondag 4 juni 2023 tot 16:30

Het Fietsgilde rijdt op zondag 4 juni de dagtocht “Meanderen langs de Eem”, vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum voor het Museum. Een gevarieerde tocht langs de oevers van de Eem, onze meest oorspronkelijke rivier. Vanuit Baarn fietsen we langs de linkeroever, en steken over bij de Kleine Melm, waar ooit zwarte Willem de pontbaas was. We komen langs de Grebbelinie, die in 1714 is aangelegd en in de WO II 2x in stelling is gebracht. We passeren landgoed Coelhorst en gaan dan richting Amersfoort, voor een korte stop bij de Koppelpoort. Vervolgens naar Landgoed Schothorst in Hoogland, waar wij een middeleeuwse boerderij zien. Op de terugweg langs de rechter Eemoever bezoeken wij de Kapel van Coelhorst, een historisch rijksmonument. Vervolgens fietsen wij door een fraai meanderend landschap naar Gemaal Zeldert en zien we nog de restanten van de Baarnse Zweminrichting. Langs de fraaie dwarshuisboerderij Grimmestein en over de A-1 gaan we via de Eempolder terug naar Hilversum. Kosten drie euro per persoon. Graag zelf zorgen voor een lunchpakket. Zie ook www.fietsgilde.nl


Locatie