Afbeelding
Foto: Nicky Castricum

GRRU Masterclass door Vlinderman Nicky

woensdag 7 juni 2023 tot 20:30

GRRU MasterClass

vlinderman Nicky uit Amsterdam

Stadstuinieren voor meer vlinders

woensdag 7 juni  | #GRRU | de Ruijterlaan 24A

19.00 uur deuren open | 19.30 start lezing

Nicky Castricum

Ken je vlinderman Nicky al? Hij is wereldberoemd in Nederland. Vorige week was hij ook weer te zien op  TV om te vertellen over zijn grote liefde: vlinders! Waarom gaat het toch zo slecht met onze vlinders? Mot in Mokum is Nicky’s vlindertuin speciaal voor Nederlandse vlinders in Amsterdam, waar je alles leert over hoe je je tuin ideaal voor vlinders kunt inrichten. Voor deze keer maakt Nicky een uitstapje naar ons, de GRRU in Bussum, om zijn enthousiasme, kennis en liefde over en voor vlinders te delen met jou. En daar zijn we supertrots op!

Stadstuinieren

Stadstuinieren voor meer vlinders is een masterclass van ongeveer 100 – 130minuten. Hierin vertelt Nicky  je alles over wat vlinders nodig hebben in de stad. Dat gaat een stuk verder dan alleen bloemen! We kijken hoe je heel efficiënt kan zijn in kleine tuintjes, maar we kijken ook naar maaibeheer van bloemenweides, -tuinen of -bakken op juist arme grond. Heb je plannen voor een geveltuin of balkon, of al een klein vermoeden dat achter de beestjes veel meer schuilgaat dan op het oog lijkt? Meld je aan en wordt vlinderslim!

Masterclass

Tijdens deze MasterClass krijg je van alles een beetje mee: vlinderweetjes, tuininrichting, rupsjes, maaien en snoeien, waardplanten, ecologisch beheer, vlinders kweken en ze bekijken van dichtbij. Ook diverse vlinder cycli en behoeftes daarbij, waardplanten en drachtplanten, overwintertactieken, maaibeheer, snoeien voor meer biodiversiteit komen aan bod.  En wanneer gewenst: hoe zelf in de openbare ruimte aan de slag te kunnen. Schrijf je in via het formulier onderaan deze pagina, de kosten zijn €12,50 per persoon.

Contact over de masterclass?

Mail: reuring@altijdwerkplaats.nl

Nachtvlindernacht

Ook kun je een nachtvlindernacht meemaken in Amsterdam! De nachtvlindernacht is de koningin der cursussen: cursus stadstuinieren voor meer vlinders, plus nachtvlinder lezing en nachtvlinders spotten ‘s-nachts bij de nachtvlindernacht opstelling van Mot in Mokum. Er zijn snacks van stadslandbouwterrein NoordOogst en ontbijt de volgende dag. Je blijft slapen in een van de bloemenweides van de vlindertuin in je eigen tentje. De kosten hiervan zijn 50 euro per persoon. Liefst aanmelden per twee en 1 tent. Deze nacht  start om 19.00 uur. Meer info volgt bij aanmelding. Vragen kun je stellen. Heb je interesse in deze nacht? Neem dan rechtstreeks contact op met Nicky via de mail: hallo@vlindertuinmotinmokum.nl

Uitnodiging

Met deze sessie willen we je ook inspireren om anderen te inspireren. Hoe meer mensen verwonderd raken over de schoonheid van de biodiversiteit op aarde en de geweldige effecten van natuurlijk tuinieren met inheemse planten, hoe beter dat voor de aarde is. Dus.. wie neem jij mee naar deze inspiratiesessie? Vraag je buurman, je collega, je vriendin of vader mee en word zelf inspirator!

Deze inspiratiesessie is interessant voor iedereen die graag wil werken aan een eigen wilde inheemse tuin, wil bijdragen aan de vergroting van de biodiversiteit of anderen wil aanzetten tot actie. Om onze kosten te dekken vragen we 12,50 euro entreegeld. Help je mee samen werk te maken van de natuur? Schrijf je snel in!

http://altijdwerkplaats.nl/woensdag-7-juni-2023-19-30-uur-grru-masterclass-door-vlinderman-nicky/

Locatie