Film Godland
Film Godland Foto: Onbekend

FILM: Godland

donderdag 8 juni 2023 20:00 tot 21:00

De overweldigende natuur van IJsland, in beeld gebracht door een fotograferende Deense priester, die eind 19e eeuw een missie heeft gekregen: de bouw van een kerk.

De jonge Deense priester Lucas wordt aan het einde van de 19e eeuw op reis gestuurd naar IJsland, een kolonie van het Deense rijk. Zijn missie: het stichten van een parochie en toezien op de bouw van een kerk. En fotograferen. Met de camera op zijn rug en een gids begint de priester aan de tocht. De onherbergzame natuur levert de nodige problemen, de lokale bevolking zit niet op hem te wachten en is ook praktisch onverstaanbaar. Lucas weet zijn bestemming te bereiken, maar dreigt zichzelf te verliezen. De kerk komt tot stand en Lucas vindt uiteindelijk zijn plek.

Godland is een imponerende film over de ruige natuur van het eiland en het ontdekken van een nieuwe wereld. Met overweldigende fotografie. Het epische en bij vlagen droogkomische drama van Hlynur Pálmason (A White, White Day) maakte afgelopen jaar een zegetocht langs vele filmfestivals waar de film onder meer werd geprezen om zijn bijzondere visuele stijl.


Locatie