Verhalen van Lief en Leed

donderdag 8 juni 2023 20:00 tot 21:30

Alzheimercafé Amsterdam Oost / Diemen / Ouder-Amstel

Verhalen van Lief en Leed

Richard Marsden en Remco van de Weerdt

Richard Marsden (gitaar, bouzouki) komt oorspronkelijk uit het noord-Engelse plaatsje Saddleworth, maar verhuisde in 1976 naar Nederland. Sinds een aantal jaren treedt hij op samen met gitarist/mandoline speler Joel Lipton onder de naam Carolan’s Brew. Zijn nieuwste muzikale avontuur is als gitarist met Remco.

Remco van de Weerdt (zang) komt uit het Zuid-Limburgse dorp Meerssen. Remco verhuisde naar Amsterdam en hield zich naast zijn werk als steward bij KLM bezig met dans, theater en muziek. Door een ontmoeting met Liesbeth List in 2015 kwam hij in aanraking met het Nederlandse chanson. Als eerbetoon nam hij 5 liederen van La List op in zijn eigen Limburgse dialect en bracht deze uit op zijn eerste EP Toversjpèl. Hierna koos hij voor een bredere selectie Nederlandstalige klassiekers en startte hij een boeiende samenwerking met gitarist Richard.

Remco: De liefde voor muziek bracht mij in contact met gitarist Richard Marsden. Wij brachten allebei ons eigen muzikale verleden mee. Voor mij was dat met name de muziek van Liesbeth List en voor Richard was het de rijke traditie van de Britse volksmuziek. Lief en leed bleek het thema te zijn dat beide muziekgenres verbindt en zo is het idee voor ons eerste album en liedjesprogramma ontstaan.


Datum en tijd: 20.00 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.30uur)

Plaats: Grand Café Frankendael

             Middenweg 116, Amsterdam-Watergraafsmeer

Locatie