Afbeelding
Foto: Lillian Mulder

Groepsles/Concert Orgel

maandag 18 september 2023 tot 17:00

Het onderwijs van de orgelafdeling van het Conservatorium van Amsterdam speelt zich af op belangrijke historische orgels in Amsterdam, Alkmaar en Haarlem. 

Ditmaal zullen er vanaf 11.00 uur lessen voor 13 orgelstudenten en een voorspeeluur plaatsvinden rond het honderdjarige Steinmeyer-orgel in de Koepelkerk te Bussum. De lessen worden gegeven door Pieter van Dijk, hoofdvakdocent orgel van het conservatorium. 

Tijdens de lessen worden de composities voorbereid die tijdens het voorspeeluur tot klinken zullen worden gebracht. Na het voorspeeluur worden de uitvoeringen van de diverse orgelstudenten in de groep besproken. Orgelstudenten die in de groepsles optreden leren hiermee voor een kritisch publiek op te treden en hun zenuwen te controleren. 

Vanaf 15.30 uur is het voorspeel gedeelte dat openbaar is voor het publiek. Voor echt orgelliefhebbers zijn de individuele lessen misschien zeer interessant om bij te wonen.

Locatie