Aikido is voor alle leeftijden, voor zowel mannen als vrouwen.
Aikido is voor alle leeftijden, voor zowel mannen als vrouwen. Foto: uit eigen archief

Gratis proefles Aikido

maandag 12 februari 2024 19:00 tot dinsdag 9 juli 12:58

TAKEMUSU AIKIDO WEESP. Aikido benadrukt harmonie in plaats van strijd. Het leert je om ontspannen te blijven in spannende en stressvolle situaties. Actieve lessen voor jong en oud, beginners welkom.  Ontmoet onze studenten en leraren en ervaar Aikido zelf! Volg een gratis proefles. 

Aikido is een Japanse krijgskunst, ontwikkeld door Morihei Ueshiba. Aikido benadrukt harmonie in plaats van strijd. Het gaat niet om ‘winnen of verliezen’, maar biedt je een alternatief om conflicten te beheersen.

Je beoefent actief fysieke technieken, ontwikkelt souplesse en kracht, werkt aan balans en focus, je leert ontspannen in stressvolle situaties. Aikido is voor alle leeftijden, voor zowel mannen als vrouwen, iedereen kan zich in eigen tempo en niveau ontwikkelen. 

De stijl van Aikido die wij onderwijzen staat bekend als Takemusu Aikido. Dit is een traditionele vorm van Aikido die van O Sensei Morihei Ueshiba aan Morihiro Saito Sensei (1928 -2002) werd doorgegeven. Saito Sensei was meer dan 23 jaar een leerling van O Sensei en nam zijn dojo in Iwama, Japan, na zijn dood over. Saito Sensei beschouwde het als zijn plicht om de originele technieken van O Sensei in een zo zuiver mogelijke vorm te behouden en door te geven. 


Locatie