Wat is er te doen bij u in de buurt?

  • Alle
  • 1
    Expositie-Lezing-Rondleiding

Ontdek de historie van Frans Blaauw en Louise Six op Gooilust

zaterdag 17 oktober 14:00 2020 - 16:00 uur


De aanduiding “Bos van Blaauw” doet vermoeden dat Frans Blaauw eigenaar was van buitenplaats Gooilust. Hoewel hij zeker zijn stempel heeft gedrukt op deze prachtige buitenplaats, was Frans niet de rechtmatige eigenaar van Gooilust. Dat was zijn echtgenote Louise Six. Zij erft in 1895 buitenplaats Gooilust van haar tante Margaretha Cover. Zo kreeg Frans Blaauw buitenplaats Gooilust in zijn schoot geworpen.

180 jaar oude Ginkgo's

Frans Blaauw verzamelde dieren, planten en bomen. Die haalde hij uit verre en nabije streken. Bewonder de Aha, waarmee de gnoes op afstand werden gehouden. Tijdens deze excursie breng je ook een bezoek aan de ommuurde Siertuin. Het is niet alleen een Arboretum, maar tevens een tuin met fraaie waterpartijen en bijzondere flora. Je kunt er o.a. 180 jaar oude Ginkgo’s bekijken.

Nalatenschap

Het huwelijk tussen Frans Blaauw en Louise Six was geen gelukkig huwelijk. Frans probeert meerdere malen zijn vrouw met een krankzinnig verklaring onder te stellen. Zo hoopte hij de erfenis veilig te stellen en uiteindelijk toch rechtmatig eigenaar te worden van buitenplaats Gooilust. Daar stak Louise een stokje voor!

Handig om te weten

•Let op; deze excursie start bij de witte slagboom "Gooilust, oprijlaan Gooi



Website: http://natuurmonumenten@bcgooienvechtstreek.nl



Correcties, vragen of aanvullingen?

©Janko van Beek



locatie

Oprijlaan Gooilust
Zuidereinde 49
1243KL 's-Graveland



Route planner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.